Wereldmarkt

Wereldmarkt

Wereldmarkt

Markt

Ook dit jaar vindt er een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kleding, sierraden, instrumenten, kunst, interieurdesign etc.. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een 3de wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goedendoelenstichting.

Global Goals House

Wij willen ons publiek ook op een inhoudelijke manier betrekken bij mondiale thema’s. Dit krijgt, door een samenwerking met Vereniging Mondiaal Beleid, de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen en Geleen LAB, vorm via het Global Goals House.In het Global Goals House worden mensen geïnformeerd over de totstandkoming en de achtergronden van de zeventien Global Goals, worden zij uitgedaagd een doel aan te wijzen waar ze persoonlijk aan kunnen bijdragen en is er volop inhoudelijke informatie beschikbaar over de Global Goals. Voor kinderen zijn er een aantal doe- activiteiten, waaronder ‘Plastic Soup vissen’. Ook kunnen zij zich verdiepen in de verschillende Global Goals door middel van een stripverhaal.

Brightlands Roadshow

“De Brightlands Roadshow is ontwikkeld in samenwerking met Museumplein Limburg. De show bestaat uit een dialoog tussen Marc, een man van de straat, Mr. Bright, een mensachtige robot en het publiek. Daarin niet alleen gesprekken over wat wij in onze regio allemaal kunnen, maar ook wat die innovaties betekenen in ons dagelijks leven. En niet onbelangrijk, een show in gewone mensentaal die gezicht geeft aan de kansen die Brightlands en de unieke internationale ligging van deze regio biedt aan ondernemers, onderzoekers, startups en studenten”.

 

Wij wensen u veel plezier!